Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη Λιθουανική Εθνική Θρησκεία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη Λιθουανική Εθνική Θρησκεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελληνική Εθνική Θρησκεία, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτική Ελευθερία, Λιθουανία, Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ),

Με μια ιστορική απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) δικαίωσε την Λιθουανική Εθνική θρησκεία στην προσφυγή της κατά του Λιθουανικού κράτους, όταν το τελευταίο αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και να αναγνωρίσει την Romuva ως θρησκεία, αν και πληρούσε όλα τα κριτήρια που έθετε ο νόμος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Θρησκεία και συνεχίζει:

Οι Έλληνες Εθνικοί και το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) ως ο νόμιμος φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, χαιρετίζουν την ιστορική αυτή απόφαση που δικαιώνει την Romuva, αλλά και όλες τις Εθνικές Θρησκείες και παραδόσεις, που διεκδικούν το δικαίωμα τους να υπάρχουν και να ιερουργούν στον δημόσιο χώρο, υπό την προστασία των νόμων και με απόλυτη ισονομία, όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις υπόλοιπες αναγνωρισμένες θρησκείες.

Η μεγάλη αυτή νίκη της Romuva σηματοδοτεί μια εποχή αναγέννησης για τις προαιώνιες και αυτόχθονες ευρωπαϊκές θρησκείες και παραδόσεις, οι οποίες διεκδικούν εκ νέου τον φυσικό τους χώρο, σε πείσμα της ανείπωτης βίας που ασκήθηκε πάνω τους από τους χριστιανούς ώστε να εκχριστιανισθούν ή να εξαφανιστούν.

Το Λιθουανικό κράτος συνηγόρησε υπέρ των απαράδεκτων ισχυρισμών που προέβαλλε η καθολική εκκλησία ότι τάχα η Λιθουανική Εθνική θρησκεία δεν είναι… θρησκεία αλλά «απομεινάρια αγροτικών προλήψεων και η τυχόν αναγνώριση της ως θρησκεία θα διασπούσε την κοινωνική συνοχή της λιθουανικής κοινωνίας»!

Σύμφωνα ωστόσο με την ομόφωνη απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. το Λιθουανικό κράτος «παραβίασε την θρησκευτική ελευθερία, προέβη σε διακριτική μεταχείριση με βάση το θρήσκευμα και στάθηκε ανίκανο να προστατέψει την θρησκευτική κοινότητα της Romuva από θεσμικές εκτροπές οι οποίες της αρνούνταν το δικαίωμα του θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού».

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει προσφύγει και η Ελληνική Εθνική Θρησκεία (Ε.Ε.Θ.) μετά την άρνηση των ημεδαπών δικαστηρίων να της αποδώσουν χαρακτήρα Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος 4301/2014 και η Ε.Ε.Θ. υπερκαλύπτει.

Με αφορμή την δικαίωση της Λιθουανικής Εθνικής Θρησκείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, καλούμε την Ελληνική πολιτεία να τιμήσει τον πολιτειακό της προσδιορισμό σαν «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» και να αποδώσει στην Ε.Ε.Θ. το καθεστώς Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου που δικαιούται, πριν από την κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία είναι πολύ πιθανό να φορτώσει ακόμα μια καταδίκη την χώρα μας, για λόγους περιορισμού της θρησκευτικής ελευθερίας και συνέχισης πρακτικών που ενισχύουν τις θρησκευτικές διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Ελληνική πολιτεία να υπερπηδήσει τα εξαρτημένα θεοκρατικά αντανακλαστικά που επέδειξαν κάποιοι ολίγοι δικαστικοί λειτουργοί.

Οι ολίγοι αυτοί δικαστές εξέθεσαν την χώρα μας, καθώς αυτή εμφανίζεται ως η τελευταία θεοκρατία της Ευρώπης που αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, όταν αυτοί οι νόμοι δύναται να εφαρμοστούν από μη χριστιανούς πολίτες.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική πολιτεία θα υπερκεράσει τις όποιες δυσκολίες και θα βρει μια εξωδικαστική λύση για την αναγνώριση της Ε.Ε.Θ., όπως έπραξε στο παρελθόν και με άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

Η Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στην χώρα που την γέννησε, με αναγνωρισμένη την Εθνική Θρησκεία, την Θρησκεία που την συνέλαβε και την εξέλιξε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών.

Σχετικά άρθρα