Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ασσύριοι του Καμισλί στη Β/Α Συρία εόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα

Οι Ασσύριοι του Καμισλί στη Β/Α Συρία εόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανάσταση, Ασσυρία, Ασσύριοι, Βίντεο, Καμισλί, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πάσχα, Συρία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Χαλδαίοι Χριστιανοί,

Οι Σύροι χριστιανοί στην περιοχή του Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), εόρτασαν την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Ασσύριοι και Συριακοί (Μονοφυσίτες) αλλά και Χαλδαίοι (Ασσύριοι μονφυσίτες Παπικοί) παρευρέθηκαν σε κοινή λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία στο Καμισλί.

Η Μερυέμ Σεμιόν, μια χριστιανή από το Καμισλί, περιέγραψε τη σημασία του Πάσχα ως εξής:

«Νηστεύουμε για 40 ημέρες πριν από το Πάσχα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν σταυρώθηκε ο Ιησούς. Η επόμενη μέρα είναι το Μεγάλο Σάββατο όταν πιστεύουμε ότι οι φλόγες αναδύονται από τον τάφο του Ιησού. Ακολουθεί η Κυριακή του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της επταήμερης τελετής, επισκεπτόμαστε εκκλησίες και προσευχόμαστε».

Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες ζουν υπό την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από την ίδρυσή της το 2013.

Οι περισσότεροι Κούρδοι και Άραβες στη βόρεια Συρία ακολουθούν το σουνιτικό Ισλάμ, ενώ οι Ασσύριοι γενικά ανήκουν στη Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Χαλδαίοι Καθολικοί, Σύροι Καθολικοί ή ακόλουθοι της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής.

Οι Ασσύριοι και οι αιρέσεις τους

Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, επίσης γνωστή ως Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας, είναι μονοφυσίτες και αποτελεί διαφορετική Εκκλησία από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας.

Συμπεριλαμβάνεται στις προχαλκηδόνιες ή Ανατολίτικες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως ονομάζονται εκείνες που υιοθέτησαν τον Μονοφυσιτισμό ή Ευτυχιανισμό (από το όνομα του ιδρυτή του), ένα δόγμα που εμφανίστηκε τον 5ο αιώνα.

Σύμφωνα με αυτό, η θεία φύση του Χριστού θεωρείται κυρίαρχη επί της ανθρώπινης, η οποία απορροφήθηκε από τη θεία φύση ως «σταγόνα μέλητος στον ωκεανό».

Ο Μονοφυσιτισμός καταδικάστηκε από την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας το 451 μ.Χ. και την Ε΄ Οικουμενική Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το 553 μ.Χ. όπου και διατυπώθηκε το ορθόδοξο δόγμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ιησούς υπάρχει σε ένα μόνο πρόσωπο και με δύο φύσεις, την ανθρώπινη και τη θεία, «ενωμένες και μη συγχεόμενες».

Επειδή κάποιες εκκλησίες δεν δέχτηκαν τις δογματικές διατυπώσεις της Συνόδου της Χαλκηδόνας, και αναγνώριζαν μόνο τις 3 προηγούμενες Οικουμενικές Συνόδους, ονομάστηκαν Προχαλκηδόνιες (και μερικές φορές, Αντι-χαλκηδόνιες).

Στις προχαλκηδόνιες εκκλησίες ανήκουν η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία (της Αιγύπτου), η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλαμπάρ των Ινδιών, η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ερυθραίας.

Οι Χαλδαίοι χριστιανοί είναι Ασσύριοι μονοφυσίτες, που διατηρούν το τυπικό της ανατολικής Ορθόδοξης μονοφυσιτικής Εκκλησίας αλλά αναγνωρίζουν ως προκαθήμενό τους τον Πάπα της Ρώμης. Είναι δηλαδή μονοφυσίτες ουνίτες.

Σχετικά άρθρα