Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Ο πρώην μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος δικάζεται για βιασμό

Κύπρος: Ο πρώην μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος δικάζεται για βιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Βιασμός, Κακοποίηση Ανηλίκου, Κύπρος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου, παραπέμφθηκε o πρώην μητροπολίτης Κιτίου, Χρυσόστομος για το αδίκημα του βιασμού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011, στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 26η Απριλίου ως ημερομηνία για παραπομπή του κληρικού σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η παραπομπή πραγματοποιήθηκε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώην κληρικός, που παρέστη στη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Η διαδικασία παραπομπής, που έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του κατηγορούμενου, Μιχάλη Πική, κράτησε λίγα μόλις λεπτά.

Ο πρώην ανώτερος κληρικός, θα κληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για ακόμα μία υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981.

Κατά τον επίδικο χρόνο η γυναίκα ήταν ανήλικη.

Η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε όπως εκδικαστεί ενώπιόν του στις 8 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα