Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Άδωνι: Οι βαφτίσεις απαγορεύονται – Δεν υπάρχει «κατ’ εξαίρεση»

Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Άδωνι: Οι βαφτίσεις απαγορεύονται – Δεν υπάρχει «κατ’ εξαίρεση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βάφτιση, Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Έκθετος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να πανηγυρίσει ότι έγινε νονός ενός μικρού αγοριού παραβιάζοντας τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης άδειασε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επισημαίνοντας ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega επεσήμανε «Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση» και υπογράμμισε ότι «Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση;

»Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω.

»Ισχύει όταν δεν έχουμε βαθύ κόκκινο (σ.σ. μπορεί να γίνει βάφτιση)».

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε αιχμές και για τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο επισημαίνοντας:

«Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι.

»Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

Η Αττική, όμως, υπογράμμισε είναι στο βαθύ κόκκινο και οι βαπτίσεις έχουν ανασταλεί.

Σχετικά άρθρα