Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουκτάντα Αλ Σαντρ: Καλοδεχούμενος ο πάπας Φραγκίσκος στο Ιράκ

Μουκτάντα Αλ Σαντρ: Καλοδεχούμενος ο πάπας Φραγκίσκος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Καθολική Εκκλησία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί Αλ Σιστάνι, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, Μουσουλμάνοι, Πάπας Φραγκίσκος, Σαντριστές, Σιίτες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Ιρακινός λαϊκιστής πολιτικός και σιίτης θρησκευτικός ηγέτης, αρχηγός του Κινήματος των σαντριστών, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, καλωσόρισε την επίσκεψη του Πάπα στο Ιράκ που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Ο Σαντρ δήλωσε το Σάββατο ότι είναι εναντίον εκείνων που απορρίπτουν την παπική επίσκεψη στο Ιράκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία.

«Ο Πάπας είναι ευπρόσδεκτος. οι καρδιές μας είναι ανοιχτές σε αυτόν μπροστά στις πόρτες μας», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Σαντρ.

Εξήγησε ότι ο Πάπας θεωρείται φίλος της ειρήνης και ότι η Νατζάφ, η ιερή σιιτική πόλη νότια της Βαγδάτης, την οποία ο Σαντρ προβάλει ως «πρωτεύουσα των θρησκειών», θα καλωσορίσει τον Πάπα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα φτάσει στη Βαγδάτη στις 5 Μαρτίου για τριήμερη επίσκεψη. Θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη, τη Νατζάφ, την πεδιάδα του Ουρ, την Ερμπίλ και τη Μοσούλη.

Θα συναντηθεί με κορυφαίους Ιρακινούς και Κούρδους αξιωματούχους, ενώ θα επισκεφτεί επίσης τον Αλί Αλ Σιστάνι, τον κορυφαίο σιίτη θρησκευτικό ηγέτη του πλειοψηφικά σιιτικού Ιράκ.

Χριστιανοί από όλη την περιοχή του Κουρδιστάν θα συγκεντρωθούν στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ στις 7 Μαρτίου για να παρευρεθούν στη χριστιανική λειτουργία που θα τελεστεί από τον Πάπα Φραγκίσκο στο γήπεδο «Franso Hariri» της Ερμπίλ.

Σχετικά άρθρα