Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθησαν 28 χριστιανοί σε παράνομη εκκλησία

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθησαν 28 χριστιανοί σε παράνομη εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Σαουδική Αραβία, Χριστιανισμός,

Το ειδικό αστυνομικό σώμα Ηθών της Σαουδικής Αραβίας (Haia), το οποίο “προωθεί” την Αρετή και προλαμβάνει (ή εάν προτιμάτε “αποτρέπει”) την φαυλότητα, συνέλαβε 28 χριστιανούς σε ένα σπίτι που το χρησιμοποιούσαν κρυφά και άρα παράνομα ως εκκλησία. Οι Αρχές κατάσχεσαν Βίβλους και μουσικά όργανα. Οι χριστιανοί συνελήφθησαν μέσα στο σπίτι – εκκλησία την ώρα που προσεύχονταν.

Στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται άλλη θρησκεία από το Ισλάμ. Πάνω από το 90% του πληθυσμού είναι σουνίτες μουσουλμάνοι.

Η αστυνομία “ηθών” έμαθε για το σπίτι από ένα γείτονα ο οποίος κατήγγειλε στις Αρχές ότι είχαν πέσει στην αντίληψή του κάποιες περίεργες συγκεντρώσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι γυναίκες και παιδιά.

Το σπίτι που είχε μετατραπεί σε εκκλησία ανήκει σε ένα Ινδό μετανάστη στη Σαουδική Αραβία.

Κι ενώ διάφορες οργανώσεις για τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεξιθρησκεία ήδη διαμαρτύρονται για τη σύλληψη των χριστιανών, οι σαουδαραβικές Αρχές αρνούνται να δώσουν παραπέρα στοιχεία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας συλλαμβάνουν χριστιανούς επειδή προσεύχονται. Τον Φεβρουάριο του 2013 συνελήφθησαν 53 Αιθίοπες χριστιανοί, μετανάστες στη χώρα, επειδή επίσης είχαν μετατρέψει ένα σπίτι κρυφά σε εκκλησία και προσεύχονταν. Οι Αρχές του βασιλείου τους είχαν κατηγορήσει ότι προσπαθούσαν να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους.

Στη Σαουδική Αραβία εάν ένας πολίτης εγκαταλείψει το Ισλάμ για να ασπαστεί άλλη θρησκεία, η ποινή είναι θάνατος, με αποκεφαλισμό.

Σχετικά άρθρα