Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιστοί από την «πίσω πόρτα» σε εκκλησία της Λευκωσίας για το αντίδωρο (βίντεο)

Πιστοί από την «πίσω πόρτα» σε εκκλησία της Λευκωσίας για το αντίδωρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Βίντεο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κύπρος, Λευκωσία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Λευκωσία φαίνεται ότι υπάρχουν πιστοί που μπαίνουν από την… πίσω πόρτα στην εκκλησία.

Σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας 24Νews, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (16/4) φαίνεται ότι κάποιοι πιστοί αγνόησαν το διάταγμα του υπουργού Υγείας.

Στην Κύπρο, με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

»Τονίζεται ότι απαγορεύεται η τήρηση του εθίμου της λαμπρατζιάς».

Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, το διάταγμα του υπουργού Υγείας και τις συστάσεις από την Αστυνομία πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά μετά το τέλος της λειτουργίας.

Από τις εικόνες που καταγράφηκαν, φαίνονται οι πιστοί να εισέρχονται στον ναό από πλαϊνή πόρτα και να φεύγουν κρατώντας στα χέρια τους αντίδωρο.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκκλησία το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ήταν κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδιά.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης παραδοσιακά οι πιστοί μεταβαίνουν στην εκκλησία για να μεταλάβουν, ωστόσο αυτό το διάστημα, λόγω της πανδημίας, αυτό απαγορεύθηκε ρητά από τους ειδικούς.

Τι αναφέρει ο ιερέας της εκκλησίας

Το κυπριακό 24news επικοινώνησε με τον πατέρα Ανδρέα, που τέλεσε την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, ώστε να σχολιάσει τις πιο πάνω εικόνες που καταγράφηκαν.

Όπως εξήγησε ο πατήρ Ανδρέας, εντός της εκκλησίας την ώρα της λειτουργίας δεν υπήρχε κανένας πιστός, παρά μόνο όσοι έπρεπε να είναι.

Ο ίδιος αποχώρησε μετά το τέλος της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η εκκλησία έβαλε Άγιο Ευχέλαιο σε βαμβάκι και το τοποθέτησε σε σακούλι για όσους πιστούς επιθυμούσαν να λάβουν, ενώ κόπηκε και άρτος και αφέθηκε στο τραπέζι της εκκλησίας.

Όσον αφορά πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι ήρθαν για να ντύσουν την εκκλησία στα μαύρα, ελέω της Σταύρωσης.

Σχετικά άρθρα