Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο με ιερείς -δίχως πιστούς- οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Β/Α Συρία

Μόνο με ιερείς -δίχως πιστούς- οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Καθολική Εκκλησία, Καμισλί, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριακή των Βαΐων, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Προτεσταντισμός, Συρία, Συριακή Καθολική Εκκλησία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Χαλδαίοι Χριστιανοί, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την περασμένη Κυριακή στην παραμεθόρια πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, οι χριστιανικές Εκκλησίες, που έχουν υιοθετήσει το εορτολόγιο της δυτικής Εκκλησίας, εόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων δίχως πιστούς λόγω κορωνοϊού. Στους χριστιανικούς ναούς παρόντες ήταν μόνο οι ιερείς που λειτούργησαν.

Η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία (μονοφυσίτες), οι Αρμένιοι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Συριακοί Καθολικοί, οι Χαλδαίοι (Ασσύριοι Ρωμαιοκαθολικοί) και οι Διαμαρτυρόμενοι, είναι οι Εκκλησίες που εόρτασαν την Κυριακή των Βαΐών σύμφωνα με το δυτικό εορτολόγιο δίχως την παρουσία πιστών.

Ο τοπικός αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Λεβόν Γιαγκιαγιάν, δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα North-Press:

«Οι σημερινές προσευχές έγιναν ως συνήθως στις εκκλησίες της πόλης αλλά χωρίς πιστούς, μόνο με ιερείς και διακόνους, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

Η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Συρία εκπέμπει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τις λειτουργίες της μέσω διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα