Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος – Θα κλείσουν οι εκκλησίες;

Κοροναϊός: Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος – Θα κλείσουν οι εκκλησίες;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό αναμένεται να λάβει η Εκκλησία της Ελλάδος, με την Ιερά Σύνοδο να συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η διακοπή αρκετών ακολουθιών, με τους ναούς να παραμένουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ανασταλούν όλες οι λατρευτικές συνάξεις, Εσπερινοί, Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες και οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις κυριακάτικες λειτουργίες.

Πάντως, θεωρείται μάλλον απίθανο να κλείσουν ολοσχερώς οι εκκλησίες, ενώ από τη στιγμή που δεν έχουν προγραμματιστεί γάμοι ή βαπτίσεις λόγω Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το ερωτηματικό που υπάρχει είναι τι θα συμβεί με τις κηδείες, τα μνημόσυνα και τη γενικότερη λειτουργία των κοιμητηρίων.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι προβλέπονται πολύ βαριές ποινές, έως και ισόβια, για εκείνους που δεν πειθαρχούν στους νόμους της δημοκρατίας και διασπείρουν τον κοροναϊό.

Και από τον νόμο δεν εξαιρούνται ούτε οι δεσποτάδες, ούτε και οι λαϊκιστές βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που το παίζουν «απολογητές» της χριστιανοσύνης.

Σχετικά άρθρα