Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λειτούργησε ξανά Ελληνορθόδοξη εκκλησία νότια της Δαμασκού μετά από επτά χρόνια

Λειτούργησε ξανά Ελληνορθόδοξη εκκλησία νότια της Δαμασκού μετά από επτά χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ελληνική Ομογένεια, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Συρία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ρωμιοί της Αντιόχειας (Ελληνορθόδοξοι της Συρίας) πραγματοποίησαν την πρώτη ελληνορθόδοξη χριστιανική λειτουργία μετά από χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της πόλης Αρμπίν νότια της Δαμασκού.

Η λειτουργία, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, έγινε προεξάρχοντος του Ελληνορθόδοξου επισκόπου Λουκά Αλ Χούρι του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας και πάσης Ανατολής.

Με δήλωσή του στο SANA ο Ελληνορθόδοξος επίσκοπος Ιωάννης Μπατάς εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την πρώτη λειτουργία στην εκκλησία της Αρμπίν μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους ισλαμιστές.

Η εκκλησία χρειάστηκε αρκετές επισκευές εξαιτίας των ζημιών που είχε υποστεί από τους ισλαμιστές και εξαιτίας των μαχών.

Η Αρμπίν καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στις 2 Ιουλίου 2012. Η πόλη επανήλθε στον έλεγχο της κυβέρνησης στα τέλη Μαρτίου 2018.

Σχετικά άρθρα