Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό μητροπολίτη πρώην Περιστερίου Χρυσόστομο

Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό μητροπολίτη πρώην Περιστερίου Χρυσόστομο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης, Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Περιστέρι, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου Χρυσοστόμου, στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας Περιστερίου.

Συγκινημένοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προσήλθαν στον ναό για να αποχαιρετίσουν τον πρώην ποιμενάρχη τους, το σκήνωμα του οποίου είχε τεθεί από χθες το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, μίλησαν για τον εκλιπόντα μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχελάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη οδηγήθηκε με πομπή στο Κοιμητήριο της περιοχής για την ταφή.

Σχετικά άρθρα