Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσική Εκκλησία εκβιάζει την Εκκλησία της Ελλάδος – Πρωτοφανές θράσος από τους «Σκύθες»

Η Ρωσική Εκκλησία εκβιάζει την Εκκλησία της Ελλάδος – Πρωτοφανές θράσος από τους «Σκύθες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, Ουκρανία, Πατριαρχείο Μόσχας, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το Συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς, υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, π. Νικολάι Μπαλασόφ.

«Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μνημονεύει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο σε κάθε λειτουργία.

»Αν θεωρούσαμε ότι η συλλειτουργία με τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σημαίνει την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τότε θα έπρεπε να διακόψουμε την επικοινωνία με όλους τους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών», δήλωσε ο π. Νικολάι στο πρακτορείο RIA NOVOSTI, όπως μεταδίδει το orthodoxianewsagency.

Κατά τον π. Νικολάι Μπαλασόφ, σε καμία λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την απόφαση της 12ης Οκτωβρίου, δεν μνημόνευε τον Επιφάνιο.

Όπως εξήγησε «οι συνέπειες που προβλέπονται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις 17 Οκτωβρίου, μπορούν να επέλθουν σε περίπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο ίδιος θα μνημονεύσει το όνομα του επικεφαλής των σχισματικών ή με κάποιον άλλο τρόπο μέσω π.χ. μιας επιστολής ή συλλειτουργίας θα πιστοποιήσει την αναγνώριση της μη κανονικής εκκλησίας των σχισματικών».

Σχετικά άρθρα