Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός! Γιατί δάκρυσε η εικόνα της Παναγιάς σε ελληνική εκκλησία στο Σικάγο

Χαμός! Γιατί δάκρυσε η εικόνα της Παναγιάς σε ελληνική εκκλησία στο Σικάγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θαύματα, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Σικάγο, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Θεοφοβούμενοι πιστοί σπεύδουν να δουν από κοντά την εικόνα της Παναγιάς που δάκρυσε στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της «Αγίας Τριάδας» στο Σικάγο. Ωστόσο, όπως σημειώνει η βρετανική «Sun», ο συγκεκριμένος ναός είναι οικονομικά χρεοκοπημένος και την Τρίτη πωλήθηκε, από αμερικανικό δικαστήριο, σε μια αμερικανική πανθρησκευτική οργάνωση.

Πρόκειται για κορυφαίο εξευτελισμό η δεύτερη παλαιότερη ελληνορθόδοξη εκκλησία στις ΗΠΑ, 100 ετών κτίσμα, να πωλείται σε μια πανθρησκευτική «θρησκεία».

Πέρσι μια ανώνυμη οικονομική δωρεά ύψους 2 εκ. δολαρίων φάνηκε να σώζει την εκκλησία (διαβάστε εδώ), ωστόσο, η «Αγία Τριάδα» πάλι βρέθηκε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Η «Αγία Τριάδα» στο Σικάγο.

Το δάκρυ της Παναγιάς

Ένας επιστάτης της εκκλησίας ήταν ο πρώτος που παρατήρησε ότι είχαν εμφανιστεί κάτι σαν δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια της Παναγίας στην εικόνα.

Μόλις μαθεύτηκε η είδηση στο Σικάγο, οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν για να δουν το «θαύμα».

Ο πάτερ Νικόλας Ιωνάς, φέρεται να δήλωσε στο abc7:

«Υπάρχει κάτι που προσπαθεί να μας πει (σ.σ. η Παναγιά), έτσι απλά πρόκειται να σφραγίσουμε τα χείλη μας και να ακούσουμε τι έχει να πει

»Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δακρύζει (σ.σ. η Παναγιά), αλλά ξέρω ότι ως ανθρώπινα όντα συνήθως κλαίμε για δύο λόγους: Είτε από χαρά, είτε από θλίψη».

Την Κυριακή περίπου 300 πιστοί έσπευσαν να δουν την εικόνα. Τη Δευτέρα ήταν ακόμα περισσότεροι.

Μια καλόγρια ήρθε από την Καλιφόρνια για να δει την Παναγιά που δακρύζει.

Η βρετανική «Sun» συνδέει την εικόνα που δακρύζει με τα χρέη της εκκλησίας, που πλησιάζουν στο 1 εκ. δολάρια.

Εμφανίστηκε ένας αγοραστής, μια πανθρησκευτική «θρησκεία», και πρόσφερε κοντά 2,5 εκ. για να αγοράσει την εκκλησία.

Είναι εξωφρενικό εάν σκεφτεί κανείς ότι η «Αγία Τριάδα» του Σικάγο, η δεύτερη παλαιότερη ελληνορθόδοξη εκκλησία στις ΗΠΑ, θα περάσει στα χέρια άλλης θρησκείας.

Η «Αγία Τριάδα» πωλήθηκε στην αίρεση

Την Τρίτη αμερικανικό Δικαστήριο ενέκρινε την πώληση της «Αγίας Τριάδας» για 2,5 εκ. δολάρια στην «Εκκλησία της Καθολικής Ζωής» («Universal Life Church»).

Το ελληνορθόδοξο ιερατείο και το ποίμνιο έχουν 75 ημέρες διορία να αδειάσουν τον ναό και να τον παραδώσουν στους νέους ιδιοκτήτες του.

Σχετικά άρθρα