Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκλησία της Ελλάδος: Κανονικό Δικαίωμα του Οικ. Πατριάρχη το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία

Εκκλησία της Ελλάδος: Κανονικό Δικαίωμα του Οικ. Πατριάρχη το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ζήτημα της αναγνώρισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας παρείχε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξεδόθη το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Κατόπιν εισηγήσεως των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων περί του Ουκρανικού Ζητήματος, η ΔΙΣ αναγνωρίζει το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά άρθρα