Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φιλοξενεί ελληνόπουλα από τη Ρουμανία

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φιλοξενεί ελληνόπουλα από τη Ρουμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 στο Φανάρι παιδιά της Ενώσεως Ελλήνων Ρουμανίας που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Πατριαρχείου στην Παιδόπολη της Νήσου Πρώτης.

Τα παιδιά από τη Ρουμανία συνόδευσε η Smaranda Iamandi.

Στην Αίθουσα του Θρόνου τα παιδιά συνοδεύονταν, επίσης, από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με την προσφορά τους συμβάλλουν στην δραστηριότητα των κατασκηνώσεων.

Το παρών έδωσε και το μέλος του Δ.Σ. των Κυριών της Παιδοπόλεως, Ελένη Σιμιτσίογλου.

Εκ μέρους όλων μίλησε η εκπαιδευτικός Ευγενία Δανάκη, η οποία εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά όλων, διότι γίνονται δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να λάβουν την ευλογία Του.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες που τους δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Πατριαρχείου τα παιδιά αυτά, όπως και άλλα από την Πόλη και την Ελλάδα.

Τέλος, ευχήθηκε στον Πατριάρχη υγεία και δύναμη στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί ανά την οικουμένη.

Τα παιδιά τραγούδησαν στον Πατριάρχη ένα ρουμανικό και ένα ελληνικό τραγούδι και του πρόσφεραν μια χειροτεχνία τους.

Ο Πατριάρχης τους πρόσφερε αναμνηστικά και διένειμε στα παιδιά και στους εθελοντές τις Βεβαιώσεις της συμμετοχής τους στην Κατασκήνωση.

Προηγουμένως τα παιδιά και οι εθελοντές παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό και στη συνέχεια ο Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων τους ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια του Πατριαρχικού Ναού.

Το μεσημέρι όλοι μαζί γευμάτισαν στο Πατριαρχείο.

Πηγή: Φως Φαναρίου

Σχετικά άρθρα