Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θυρανοίξια ελληνορθόδοξου παρεκκλησίου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας

Θυρανοίξια ελληνορθόδοξου παρεκκλησίου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιθιοπία, Αντίς Αμπέμπα, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Πρεσβεία Αντίς Αμπέμπα, Νικόλαος Πατακιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, Σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, πραγματοποιήθησαν το Σάββατο 4 Μαΐου της Διακαινησίμου Εβδομάδος, τα Θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγεντίου, Αρχιεπισκόπου Αιθιοπίας, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Αδδίς Αμπάμπα της Αιθιοπίας.

Το πρωί τελέσθηκε Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου και επακολούθησε Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Παρόντες ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Νικόλαος Πατακιάς, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος και αρκετοί χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τον Άγιο Γρηγέντιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της Εικόνας της Αναστάσεως, με κατάληξη στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου τελέσθηκε Δέηση υπέρ του Αλεξανδρινού Προκαθημένου μας και πάντων των Ορθοδόξων Χριστιανών που κατοικούν στις χώρες της πνευματικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και την Σομαλία.

Ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γρηγεντίου, λέγοντας πως είναι ο πρώτος Ιερός Ναός που επ’ ονόματί Του εγκαινιάζεται, τόσο στην Αιθιοπία όπου ιεραποστολικά έδρασε, όσο και σε ολόκληρη την Αφρική.

«Κάθε Ναός και Ιερό Θυσιαστήριο που θεμελιώνεται για να τελείται επ’ Αυτού το Μυστήριο της Ζωής, η Θεία Ευχαριστία, παρέχει Αγιασμό, Χάρη και Σωτηρία, όχι μόνον σε όλες τις ανθρώπινες ψυχές που Κοινωνούν του Σώματος και Αίματος του Χριστού αλλά και στον χώρο που εδράζεται», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Αμέσως μετά την απόλυση παρατέθηκε δεξίωση προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά άρθρα