Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ψωμί και αλάτι υποδέχτηκαν τον Πάπα στη Βόρεια Μακεδονία

Με ψωμί και αλάτι υποδέχτηκαν τον Πάπα στη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Ζόραν Ζάεφ, Καθολική Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Σκόπια, Στέβο Πεντάροφσκι, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με όλες τις τιμές και με το παραδοσιακό έθιμο (ψωμί και αλάτι) υποδέχθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στα Σκόπια ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβανόφ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Στέβο Πεντάροφσκι -που αναλαμβάνει καθήκοντα σε μερικές ημέρες- και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να στείλει μηνύματα «ειρήνης, συνύπαρξης και δικαιοσύνης», όπως αναφέρουν μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα, κατά τη δημόσια θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Εκτός από τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Ιβανόφ και τον πρωθυπουργό Ζάεφ, ο Πάπας θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες στο Σπίτι της Μητέρας Τερέζας, στο κέντρο των Σκοπίων.

Άλλωστε, ήταν αυτός ο οποίος αγιοποίησε το 2016 τη Μητέρα Τερέζα, η οποία έχει γεννηθεί στα Σκόπια.

Η επίσκεψη του Πάπα στη Βόρεια Μακεδονία θεωρείται σημαντικό γεγονός για τη μικρή καθολική κοινότητα της χώρας, που δεν ξεπερνά το 1% του γενικού πληθυσμού.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που ως μότο της επίσκεψης επελέγη το «Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο», αντικατοπτρίζοντας ακριβώς αυτό το γεγονός.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνηθίζει να πραγματοποιεί περιφερειακές επισκέψεις, ιδίως σε περιοχές με μικρές καθολικές κοινότητες, όπως η Αλβανία, η Τουρκία και η Σρι Λάνκα, ενώ πιο πρόσφατα επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

Σχετικά άρθρα