Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έκοβαν δάχτυλα χριστιανών για να τους πάρουν τις βέρες

Οι τζιχαντιστές έκοβαν δάχτυλα χριστιανών για να τους πάρουν τις βέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Οι χριστιανοί του Ιράκ ικετεύουν τον πλανήτη για βοήθεια. Ακούει κανείς;

Αμέσως μετά την κατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, Μοσούλης, από το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS) στις αρχές Ιουνίου, οι τζιχαντιστές διέταξαν τους χριστιανούς της πόλης ή να ασπαστούν το Ισλάμ, ή να πληρώσουν φόρο για να παραμείνουν χριστιανοί ή να πεθάνουν. Οι σουνίτες εξτρεμιστές διώκουν και δολοφονούν επίσης και ισλαμικές μειονότητες που διαφέρουν από το δόγμα τους, όπως τους Τουρκμένους και τους Σαμπάκους.

Δικηγόρος ειδική στα ανθρώπινα δικαιώματα περιέγραψε στη Huffington Post ως εξής τη φρίκη στη Μοσούλη: “Το Ισλαμικό Κράτος πήρε τα σπίτια των χριστιανών, πήρε τα αυτοκίνητά τους. Τους πήραν όλα τα χρήματα. Μια ηλικιωμένη που είχε οικονομίες 40.000 δολαρίων τους παρακάλεσε να της αφήσουν έστω 100 δολάρια και εκείνοι αρνήθηκαν. Της τα πήραν όλα. Μέχρι και τις βέρες από τα δάχτυλα των χριστιανών πήραν κι αν οι βέρες δεν έβγαιναν τους έκοβαν τα δάχτυλα”.

Και συνεχίζει η ίδια: “Τώρα έχουμε 5.000 άστεγους ανθρώπους χωρίς μέλλον. Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε η Νίνα Σέα.

Για πρώτη φορά εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια οι χριστιανοί εκδιώκονται από τη Μοσούλη. “Αυτή η πόλη είναι η αρχαία Νινευή”, εξηγεί η δικηγόρος Νίνα Σέα. “Γκρέμισαν όλους τους σταυρούς. Ανατίναξαν τον τάφο του προφήτη Ιωνά. Ένας Ορθόδοξος καθεδρικός ναός μετατράπηκε σε τζαμί. Ξεριζώνουν κάθε χριστιανικό στοιχείο”.

Σχετικά άρθρα