Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθολικός επίσκοπος βίαζε επί δύο χρόνια καλόγρια

Καθολικός επίσκοπος βίαζε επί δύο χρόνια καλόγρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Καθολική Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας κατηγορείται για τον βιασμό καλόγριας στη νότια επαρχία Kerala της Ινδίας, προσθέτοντας ακόμη μια επιβαρυντική υπόθεση στις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που κλονίζουν τον θεσμό.

Ο Franco Mulakkal κατηγορείται ότι βίασε τη γυναίκα αρκετές φορές μεταξύ του 2014 και του 2016 σε ένα μοναστήρι της υπαίθρου.

Η αστυνομία επίσης τον κατηγορεί για παράνομη κράτηση, σεξ παρά φύση και κατάχρηση εξουσίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο επίσκοπος που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης, αρνείται τις κατηγορίες.

Ο φάκελος της Αστυνομίας για την υπόθεση περιέχει πάνω από 100 σελίδες με καταθέσεις από καλόγριες, ιερείς και άλλους επισκόπους.

Το θύμα κατήγγειλε για πρώτη φορά δημόσια τον εφιάλτη που έζησε τον περασμένο Ιούνιο.

Παρότι η καλόγρια έδωσε επίσημη κατάθεση στις Αρχές, η μαρτυρία της αγνοήθηκε, και μόνο όταν η οργή του κόσμου φούντωσε αποφάσισε η Αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση.

Μάλιστα σε διαδηλώσεις πρωτοστάτησαν πέντε καλόγριες με δεκάδες υποστηρικτές με στόχο να πιέσουν τις Αρχές να ασχοληθούν σοβαρά με τις κατηγορίες.

Ο επίσκοπος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο άνδρας, που είχε τη στήριξη πολλών καθολικών ιερωμένων στην Ινδία, επέστρεψε στην Εκκλησία όπου λειτουργεί υπό τις επευφημίες των συναδέλφων του και των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν.

Σχετικά άρθρα