Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκλησία ζητά από τους νονούς να υπογράψουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι

Εκκλησία ζητά από τους νονούς να υπογράψουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Μαρούσι, Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Ομοφυλόφιλοι, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι καλούνται να υπογράψουν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι νονοί, που θέλουν να βαφτίσουν παιδί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως το aftodioikisi.gr, η Εκκλησία καλεί τους επίδοξους νονούς να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι «δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, ούτε έχουν σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι».

Καλό θα ήταν να υπάρξουν ορισμένες εξηγήσεις από πλευράς Εκκλησίας καθώς εδώ παρατηρείται σαφής διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος διαψεύδει την ύπαρξη χαρτιού από εκκλησία του Αμαρουσίου, το οποίο αναφέρει ότι οι νονοί πρέπει να υπογράφουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι..

«Όποιος δημοσίευσε το συγκεκριμένο χαρτί, έχει υποχρέωση να μας πει από ποιον το πήρε.

»Από τη μητρόπολη Κηφισίας δεν υπάρχει τέτοια δήλωση στους ιερούς ναούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ethnos.gr o μητροπολίτης Κύριλλος.

Σχετικά άρθρα