Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Ιερώνυμος για τις συζητήσεις για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας

Τι είπε ο Ιερώνυμος για τις συζητήσεις για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

Τη συναίνεση και τη συγκατάθεση των κληρικών, έθεσε ως βασική προϋπόθεση αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων της Ειδικής Επιτροπής Διαλόγου με την Πολιτεία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .

«Χωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά, και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το τριήμερο 19-21 Μαρτίου, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας.

Το τριήμερο 19 έως 21 Μαρτίου θα συνεδριάσει η έκτακτη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να μελετήσει και να συζητήσει για τον διάλογο με την Πολιτεία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Εξάλλου, σήμερα γνωστοποιήθηκε επισήμως ότι έγινε αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου.

Επιπρόσθετα, σε ό,τι αφορά το ουκρανικό ζήτημα, αποφασίστηκε και ανατέθηκε το θέμα στις Συνοδικές Επιτροπές: α) επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και β) επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, ώστε από κοινού να εισηγηθούν δεόντως προς την Ιερά Σύνοδο.

Σχετικά άρθρα