Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντοκιμαντέρ Amazon: Ο Χριστός ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας

Ντοκιμαντέρ Amazon: Ο Χριστός ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολλώνιος ο Τυανεύς, Ελληνική Φιλοσοφία, Ιησούς Χριστός, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την θεωρία ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας εξετάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ του Amazon.

Με τίτλο «Συνωμοσίες της Βίβλου» το ντοκιμαντέρ πιθανολογεί ότι η ζωή και τα έργα του Χριστού που διαβάζονται στην Καινή Διαθήκη μπορεί να έχουν ληφθεί από τον φιλόσοφο Απολλώνιο.

Οι δύο φιγούρες παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν διαφωνεί ότι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Τόσο ο Ιησούς όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες που έκαναν θαύματα σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο.

Είχαν και οι δύο μακριές γενειάδες, είχαν αποκτήσει έναν αριθμό πιστών ακολούθων.

«Ο Απολλώνιος έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και αποκήρυξε την σάρκα, το κρασί και τις γυναίκες.

»Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε μακριά τα μαλλιά και τα γένια του», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του ντοκιμαντέρ δεν έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους τηλεθεατές που σε σχόλια στο Amazon κατακεραύνωσαν τους συγγραφείς και αποκάλεσαν «μυθοπλασία» το ντοκιμαντέρ.

Οι θεωρίες ότι ο Ιησούς είναι «αντίγραφο» του Απολλώνιου του Τυανέα είναι παλιές και σχετικά βιβλία κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.

Αν και οι ακριβείς ημερομηνίες γέννησης και θανάτου είναι αβέβαιες, οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού.

Τα περισσότερα βιογραφικά στοιχεία προέρχονται από τη βιογραφία που έχει συντάξει ο Φιλόστρατος και δεν θεωρούνται απολύτως αληθή.

Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα.

Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.

Σε ηλικία περίπου 20 ετών ξεκίνησε την πενταετή σιγή των Πυθαγορείων και σε ηλικία 25 ή 26 ετών έφτασε στην Αντιόχεια.

Υπήρξε θερμός οπαδός της πυθαγόρειας φιλοσοφίας, την οποία όχι απλώς μελέτησε με δάσκαλο τον Εύξενο της Ηράκλειας, αλλά και δεν έπαψε ποτέ να ακολουθεί τις αρχές της σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ζωής του.

Θεωρείται αινιγματική φυσιογνωμία, καθώς παραδίδεται από τον βιογράφο του, Φιλόστρατο, ότι έκανε Θαύματα και προφητείες.

Γύρω στο 62 ή 63 αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το έτος 98 σε ηλικία 83 ετών.

Ως ρήτορας και φιλόσοφος που έζησε περίπου την εποχή του Ιησού Χριστού, συγκρίθηκε με τον Ιησού από τους χριστιανούς τον 4ο αιώνα και από άλλους συγγραφείς στη σύγχρονη εποχή.

Σχετικά άρθρα