Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μοναστήρι Μαρ Μπεχνάμ κι έδιωξαν τους καλόγερους

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μοναστήρι Μαρ Μπεχνάμ κι έδιωξαν τους καλόγερους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Καθολική Εκκλησία, Μονή Μαρ Μπεχνάμ, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Οι παρανοϊκοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ένα παλιό χριστιανικό μοναστήρι στο βόρειο Ιράκ.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι τζιχαντιστές έδιωξαν τους ρωμαιοκαθολικούς μοναχούς από τη μονή Μαρ Μπεχνάμ κοντά στη χριστιανική πόλη Καρακός.

Δείτε φωτογραφία από την κεντρική είσοδο του μοναστηριού και τη θέση του στον χάρτη:

monastiri

“Δεν έχετε πια χώρο εδώ και πρέπει να φύγετε αμέσως”, είπαν οι αντάρτες της τζιχαντιστικής σουνιτικής οργάνωσης, οι οποίοι ελέγχουν από τον Ιούνιο τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ιερωμένο, οι ρωμαιοκαθολικοί καλόγεροι ζήτησαν να κρατήσουν ορισμένα κειμήλια της μονής, αλλά οι τζιχαντιστές τους διέταξαν να εγκαταλείψουν το χώρο πεζή και χωρίς να πάρουν τίποτε μαζί τους.

Σύμφωνα με χριστιανούς κατοίκους της πόλης, οι μοναχοί βάδισαν πολλά χιλιόμετρα πριν τους πάρουν υπό την προστασία τους οι κούρδοι μαχητές (πεσμεργκά), οι οποίοι τους οδήγησαν στην Καρακός.

Σύμφωνα με χριστιανικές οικογένειες της περιοχής, συνολικά εννέα μοναχοί ζούσαν στη μονή, η οποία αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους και πιο ιερούς τόπους λατρείας του χριστιανισμού στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε την Παρασκευή τελεσίγραφο με το οποίο έδινε στη χριστιανική μειονότητα προθεσμία μερικών ωρών για να εγκαταλείψει τη Μοσούλη.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η τζιχαντιστική οργάνωση είχε καλέσει τους χριστιανούς της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ “να ασπασθούν το ισλάμ, να καταβάλουν έναν ειδικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη”, διότι διαφορετικά θα εκτελεσθούν.

Ο χαλδαίος πατριάρχης Λουί Σάκο είχε υπολογίσει σε 35.000 τον αριθμό των χριστιανών της Μοσούλης πριν από την έναρξη της επίθεσης του ΙΚ. Σχεδόν όλοι εγκατέλειψαν την πόλη πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα