Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία καταδίκασε τις δηλώσεις του Μεγάλου Μουφτή του Ιράκ

Η Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία καταδίκασε τις δηλώσεις του Μεγάλου Μουφτή του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλάμ, Καθολική Εκκλησία, Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί Αλ Σιστάνι, Μουσουλμάνοι, Πρωτοχρονιά, Σιίτες, Σουνίτες, Χαλδαίοι Χριστιανοί, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία του Ιράκ, Ασσύριοι μονοφυσίτες που υπάγονται στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Ρώμης, καταδίκασε το κήρυγμα του σουνίτη Μεγάλου Μουφτή του Ιράκ, ο οποίος απαγόρευσε στους πιστούς του να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Τέτοιες θέσεις, αναφέρει η Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία, τροφοδοτούν το μίσος και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Ο σεΐχης Αμπντούλ Μαχντί αλ Σουμαϊνταγιέ, ο Μεγάλος Μουφτής του Ιράκ, είπε την Παρασκευή στο κήρυγμά του σε τζαμί της Βαγδάτης, ότι η συμμετοχή στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς «αναγνωρίζει» τον Ιησού ως γιο του Θεού. Προφανώς και έχει μπερδευτεί, διότι αυτό αφορά τα Χριστούγεννα και όχι την Πρωτοχρονιά.

Η Χαλδαϊκή Καθολική Εκκλησία δήλωσε επίσης ότι είναι καθήκον κάθε θρησκευτικού ηγέτη να προάγει την αδελφοσύνη, την ανοχή και την αγάπη, αντί να τροφοδοτεί τη διχόνοια και την εξέγερση.

Η Εκκλησία κάλεσε και το ιρακινό κράτος να λάβει μέτρα ενάντια σε αυτή τη ρητορική και να διώξει όσους την διαδίδουν.

Να σημειωθεί ότι και ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών του Ιράκ, Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί Αλ Σιστανί, είχε δηλώσει ότι δεν επιτρέπεται σε μουσουλμάνους να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, επειδή στόχος αυτής της γιορτής είναι η προώθηση του χριστιανισμού.

Σχετικά άρθρα