Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμάμης στον Καναδά: «Μεγαλύτερη αμαρτία από τον φόνο ή τη μοιχεία να πείτε “Καλά Χριστούγεννα” στους χριστιανούς»

Ιμάμης στον Καναδά: «Μεγαλύτερη αμαρτία από τον φόνο ή τη μοιχεία να πείτε “Καλά Χριστούγεννα” στους χριστιανούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Καναδάς, Μουσουλμάνοι, Χριστούγεννα,

Ισλαμιστής ιμάμης στον Καναδά κήρυξε σε συνάντηση νεολαίων μουσουλμάνων στη Βρετανική Κολούμπια ότι «μεγάλες αμαρτίες» όπως ο «φόνος» και η «μοιχεία» δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αμαρτία «να ευχηθεί κανείς σε μη μουσουλμάνους στους ψευδείς εορτασμούς τους».

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το MEMRI, ο σεΐχης Γιούνους Καθράντα, τόνισε ότι κάνει αυτές τις αναφορές επειδή «αυτές τις ημέρες, βεβαίως, είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα».

«Με μεγάλη λύπη βλέπουμε ότι μεταξύ μας υπάρχουν εκείνοι που το θεωρούν ελάσσονος σημασίας θέμα και έτσι, όχι μόνο μπορεί να τους εύχονται για τα Χριστούγεννά τους και τις ψευδείς διακοπές και εορτασμούς τους, αλλά μπορεί και να συμμετάσχουν σε αυτές επίσης».

Ο Γιούνους Καθράντα είπε ακόμα: «Γνωρίζετε ότι εσείς και εγώ πρέπει να αισθανθούμε προσβεβλημένοι όταν άνθρωποι λένε ότι λατρεύουν τον Ιησού, ή όταν λένε ότι ο Ιησούς είναι ο γιος του Θεού; Γιατί δεν αντιδρούμε μέσα από τις καρδιές μας;».

Ωστόσο, ο ίδιος ιμάμης φρόντισε να τονίσει ότι δεν υποστηρίζει τη βία ενάντια σε μη-μουσουλμάνους, ανεξάρτητα εάν τους θεωρεί «εχθρούς».

«Δεν λέω, ποτέ δεν το είπα, πηγαίνετε έξω και απλά σκοτώστε τους και κάνετε αυτό σε αυτούς. Όχι», είπε ο Καθράντα.

«Επειδή ο Αλλάχ μας λέει να μην επιτρέπουμε στην εχθρότητα που ίσως υπάρχει μεταξύ ημών με άλλους ανθρώπους να μας κάνει να είμαστε άδικοι απέναντί τους. Μάλλον, να είστε δίκαιοι».

Ο Γιούνους Καθράντα γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Σχετίζεται με την Ισλαμική Εταιρεία Αλ Μαντίνα με έδρα το Βανκούβερ, η οποία δηλώνει ότι είναι θρησκευτικός εκπαιδευτικός οργανισμός, με στόχους «να εξοικειώσει τους μουσουλμάνους με αξιόπιστες και αυθεντικές πηγές ισλαμικής γνώσης και να συνδέσει τους μουσουλμάνους με μουσουλμάνους μελετητές σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα