Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς απάντησε ο Οικ. Πατριάρχης στη λάσπη του Βλάντιμιρ Πούτιν

Πώς απάντησε ο Οικ. Πατριάρχης στη λάσπη του Βλάντιμιρ Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο του Κιέβου), Πατριαρχείο Κιέβου, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Αν και η ρωσική Εκκλησία με κατηγορεί ότι πήρα χρήματα για να κάνω αυτή την Αυτοκεφαλία, στην πραγματικότητα δεν πήρα χρήματα, αλλά πολλές καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του Ποροσένκο» είπε το μεσημέρι της παραμονής Χριστουγέννων ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα παιδιά που πήγαν να του ψάλουν τα κάλαντα.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βαρθολομαίος απάντησε, σκωπτικά, στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προ ημερών είχε αφήσει αιχμές σε βάρος του, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, «ο πρόεδρος της Ουκρανίας, από τη μεγάλη χαρά του που πήρε η χώρα του το Αυτοκέφαλο, πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σακούλες με σοκολάτες και καραμέλες από το εργοστάσιό του».

Σχετικά άρθρα