Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τι είπε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριώτατο», καθώς οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, «επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία».

«Προσεγγίζουμε πάντοτε με σεβασμό των διακριτών ρόλων το θέμα. Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την Εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, «οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων».

Σχετικά άρθρα