Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πειραιώς που θέλει την Ελλάδα «Ισλαμαμπάντ» κατά Τσίπρα και Ιερώνυμου

Ο Πειραιώς που θέλει την Ελλάδα «Ισλαμαμπάντ» κατά Τσίπρα και Ιερώνυμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Περιουσία, Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί, Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας,

Λάβρος κατά της κυβέρνησης, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά και να μην γίνει δεκτή αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας» δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη της κριτικής κατά του Αρχιεπισκόπου.

«Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την Εκκλησία, έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του» τόνισε.

Όπως είπε η Εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού.

«Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την Εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι» ανέφερε.

Εξέφρασε δε την πρόθεση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση, που κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με το περιεχόμενο του προσυμφώνου του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ιεραρχίας το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι η μισθοδοσία είναι θέμα της Πολιτείας.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος.

Σχετικά άρθρα