Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο εκβιάζει για το Ουκρανικό – Τι απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο εκβιάζει για το Ουκρανικό – Τι απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Διπλωματικό Σώμα, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο του Κιέβου), Πατριαρχείο Κιέβου, Ρωσική Πρεσβεία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αυτή την κρίσιμη περίοδο οφείλουν όλοι να αποφεύγουν δημόσιες δηλώσεις, που οδηγούν σε πηχυαίους τίτλους και «οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα με το ζήτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Με αφορμή δημοσιεύματα για δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο για τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου στο θέμα αυτό, ο προκαθήμενός της ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ζητήματα που προκύπτουν με την Ουκρανία πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εν αγάπη διαλόγου, στον οποίον είναι πρόθυμη να συμβάλει και η Εκκλησία της Κύπρου».

Ανέφερε ακόμη πως η Εκκλησία της Κύπρου διατηρεί άριστες σχέσης ενότητας με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, περιλαμβανομένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Στανισλάβ Οσάτσι είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αν η Εκκλησία της Κύπρου ταυτιστεί με τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Ρωσίας-Κύπρου, δήλωση απαράδεκτη από τους εκπροσώπους της Μόσχας, που με αμετροέπεια νομίζουν ότι μπορούν έχουν κάποιο «λόγο» στα θέματα της Εκκλησίας ή να εκβιάζουν τη μαρτυρική Κύπρο.

Υποστήριξε και ότι στο παρελθόν, σε συνομιλία του με τον Μακαριώτατο, αυτός τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας, και ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τη θέση του Ρωσικού Πατριαρχείου.

Σύμμαχοι των Τούρκων οι Ρώσοι είναι καλό να μην εμπλέκονται εκεί που δεν τους σπέρνουν, διότι ο Ελληνισμός είναι προπύργιο της Δύσης και όχι του άθλιου ανθελληνικού πανσλαβισμού τους.

Το TRIBUNE παροτρύνει τους Ρώσους να ξεκουμπιστούν από την Κύπρο και μαζί να μην ξεχάσουν να πάρουν και τις κακόγουστες σλάβικες εκκλησίες τους με τους αλαζονικούς τρούλους.

Όσοι ιεράρχες της Κύπρου φλερτάρουν με τον Μόσχοβο -εάν υπάρχουν- καλό είναι να συνέλθουν, διότι με τις σχέσεις τους αυτές εναντιώνονται στα εθνικά μας συμφέροντα και υπονομεύουν το Οικ. Πατριαρχείο.

Σχετικά άρθρα