Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέτρο Ποροσένκο: «Η Ουκρανία επιστρέφει στη Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Πέτρο Ποροσένκο: «Η Ουκρανία επιστρέφει στη Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο του Κιέβου), Πατριαρχείο Κιέβου, Πέτρο Ποροσένκο, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Προσεύχομαι στον Θεό και ελπίζω με την Χάρη Του πως ένας ακόμα παράγοντας για την ενότητα της χώρας θα είναι η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, τον Τόμο τον οποίο περιμένουμε να λάβουμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη» δήλωσε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Πριν από έξι μήνες κανείς δεν πίστευε ότι θα πλησιάζαμε τόσο κοντά στον εκχώρηση Αυτοκεφαλίας.

»Η Ουκρανία επιστρέφει στη Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ποροσένκο.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η εκχώρηση της Αυτοκεφαλίας ανταποκρίνεται πλήρως στους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«300 χρόνια μετά δημιουργούμε ή μάλλον καλύτερα, επαναφέρουμε την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, γιατί αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ανεξάρτητου κράτους.

»Όπως για την υπόθεση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα ρωτήσουμε τον Πούτιν ή τον Κύριλλο πως να προσευχόμαστε, ποιους Ναούς να επισκεπτόμαστε και πως να ζήσουμε. Θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτούς» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Ποροσένκο.

Είχε προηγηθεί ο ορισμός δύο Έξαρχων στο Κίεβο από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Να αναφερθεί ότι οι δύο έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν στόχο να ετοιμάσουν την Εκκλησία που θα λάβει τελικά την Αυτοκεφαλία.

«Ανακοινούται ότι εντός των πλαισίων της προετοιμασίας της αποφασισθείσης απονομής αυτοκεφάλου καθεστώτος εις την εν Ουκρανία Ορθόδοξον Εκκλησίαν, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον εξωνόμασεν ως Εξάρχους αυτού εν Κιέβω τον Πανιερώτατον Αρχιεπίσκοπον Παμφίλου κ. Δανιήλ, εξ Αμερικής, και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Edmonton κ. Ιλαρίωνα, εκ Καναδά, αμφοτέρους διακονούντας τους εν ταίς χώραις αυταίς Ουκρανούς Ορθοδόξους υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείον».

Σχετικά άρθρα