Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξεσπάθωσε» και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Λυπηρό το φαινόμενο

«Ξεσπάθωσε» και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Λυπηρό το φαινόμενο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Βίντεο, Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, σχετικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε ότι πενθεί όλη η Ελλάδα.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «τις δύσκολες ώρες, τις τραγικές ώρες, να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Σημειώνεται ότι ο Αμβρόσιος, σε ανάρτησή του στο προσωπικό ιστολόγιο, απέδωσε την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στην «αθεΐα του κ. Τσίπρα και των υπουργών της κυβέρνησης», η οποία «διεγείρει την οργή του θεού».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αμβρόσιου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής δήλωσε χθες Τρίτη πως «ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».

Σχετικά άρθρα