Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα πρώτα λόγια του πρίγκιπα Κάρολου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (φωτο)

Τα πρώτα λόγια του πρίγκιπα Κάρολου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Εκκλησία της Ελλάδος, Ηνωμένο Βασίλειο, Ορθόδοξη Εκκλησία,

Στην Αρχιεπισκοπή βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο οποίος συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος προσήλθε στην Aρχιεπισκοπή στις 10 ακριβώς, όπως ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα Κάρολο, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια έδωσε στον πρίγκιπα δώρο μια εικόνα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για τη θερμή υποδοχή.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτόν τον χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχω επισκεφθεί το Άγιον Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία.

»Και έχοντας κάνει αυτό, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της «Αποστολής» για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη.

»Και αν μου επιτρέπετε, είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες.

»Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ, ελπίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.

»Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».

Αμέσως μετά ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί την Καπνικαρέα, αλλά και το Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Το μεσημέρι θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε βρετανικά πλοία, ενώ μεταξύ άλλων θα ξεναγηθεί και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ».

Στις 15.00 θα παραστεί σε δεξίωση από εκπροσώπους της εμπορικής ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, στο Μικρολίμανο και ακολούθως θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» για να παρακολουθήσει Διεθνή Εκπαιδευτική Διάσκεψη που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Αύριο Παρασκευή, τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφθεί την Κρήτη.

Σχετικά άρθρα