Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι γυρεύει ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στην Αλβανία; – Η Ελλάδα δικαιολογείται να ανησυχεί;

Τι γυρεύει ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στην Αλβανία; – Η Ελλάδα δικαιολογείται να ανησυχεί;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Βαλκάνια, Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί από το Σάββατο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστασίου.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου Πατριάρχη στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πατριάρχης Κύριλλος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, με τον οποίο θα συλλειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης των Τιράνων.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης και εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, και άλλους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους.

Προφανώς και οι Ρώσοι δεν θυμήθηκαν τυχαία τώρα ειδικά την Αλβανία.

Η επίσκεψη Κύριλλου είναι ανιχνευτική, για να δει μέχρι που «παίρνει» τον Πούτιν να απλώσει την επιρροή του στο ορθόδοξο στοιχείο της Αλβανίας.

Οι Ρώσοι βλέποντας τα Βαλκάνια να στρέφονται προς τη Δύση ανησυχούν -όπως και η Τουρκία το ίδιο- ότι θα βρεθούν εκτός της χερσονήσου, στην οποία έχουν ιστορική επιρροή είτε λόγω σλαβισμού, είτε λόγω ορθοδοξίας.

Εξάλλου, ας μην το λησμονούμε ποτέ αυτό, οι Ρώσοι υποστήριξαν τον πανσλαβισμό σε Βουλγαρία και Μακεδονία για να αποκρούσουν την ελληνική επέκταση προς τον Δούναβη, πείθοντας τους σλαβόφωνους πληθυσμούς της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας ότι δεν ήταν Έλληνες σλαβόφωνοι αλλά Βούλγαροι -έτσι προέκυψε το βουλγαρικό έθνος- και το ίδιο πέτυχαν έως ένα βαθμό και στη Μακεδονία και το αποτέλεσμα είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι τα ρωσικά σχέδια στα Βαλκάνια δεν αποσκοπούσαν μόνο στην αναχαίτιση του Ελληνισμού αλλά και στο να αποκτήσουν οι Ρώσοι «έξοδο» στη Μεσόγειο.

Ο Ελληνισμός δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζει όταν βλέπει Ρώσους να κυκλοφορούν στα Βαλκάνια, διότι συνήθως τα σχέδια των Ρώσων στρέφονται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και επιδιώκουν τον αφελληνισμό πληθυσμών που η Ρωσία επιθυμεί να δέσει στη δική της επιρροή.

Να προσθέσουμε ακόμα εδώ ότι η Ρωσία υποστήριξε και υποστηρίζει τον εξαραβισμό των Ελλήνων (Ελληνορθόδοξων) της Μέσης Ανατολής, σε Συρία, Λίβανο, Ιορδανία κ.α., για να μπορεί να τους χρησιμοποιεί μέσω της ορθοδοξίας ως δικό της εργαλείο.

Με απλά λόγια, συμπεραίνουμε: Η Ρωσία στα Βαλκάνια υποστηρίζει τον εξισλαβισμό και στη Μέση Ανατολή τον εξαραβισμό, ακρωτηριάζοντας πληθυσμούς από τον Ελληνισμό, που λόγω καταγωγής και πολιτιστικής παράδοσης κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν στη Δύση.

Σχετικά άρθρα