Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκινητική συνάντηση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Συγκινητική συνάντηση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tους δυο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφτηκε την Κυριακή του Πάσχα στη φυλακή ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έπειτα από σχετική άδεια που χορηγήθηκε από τις τουρκικές Αρχές.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα τους δύο στρατιωτικούς για να δηλώσει την πνευματική υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε μια συνάντηση που είχε ανακοινώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η συνάντηση διήρκεσε για πάνω από μία ώρα και ο Μητροπολίτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του κοινώνησε μάλιστα το Δημήτρη και τον Άγγελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη, οι δύο στρατιωτικοί ήταν πολύ συγκινημένοι, γεγονός μάλιστα που συγκλόνισε το μητροπολίτη Αδριανουπόλεως.

Οι δύο στρατιωτικοί δήλωσαν προς τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο «είμαστε πολύ συγκινημένοι από τη χαρά που σας βλέπουμε εδώ».

Γνώριζαν ήδη ότι θα γινόταν η επίσκεψη αυτή σήμερα από την ομιλία του Πατριάρχη χθες το βράδυ και τον περίμεναν.

Εξέφρασαν μάλιστα την ελπίδα, όταν αποφυλακιστούν, να έρθουν στο Φανάρι και να φιλήσουν το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον του και τη στήριξή του.

Ο Μητροπολίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τις Αρχές της φυλακής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ούτε υπήρχε κανένας περιορισμός χρόνου.

Σχετικά άρθρα