Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαγάγουν χριστιανές στην Αίγυπτο και τις αναγκάζουν να ασπαστούν το Ισλάμ

Απαγάγουν χριστιανές στην Αίγυπτο και τις αναγκάζουν να ασπαστούν το Ισλάμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, Μονοφυσίτες Χριστιανοί,

Περισσότερες από 500 Αιγύπτιες χριστιανές, γυναίκες και κορίτσια, που ανήκουν στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν πέσει θύματα απαγωγών μέσα σε διάστημα τριών ετών, όπως καταγγέλλει η Ένωση των Θυμάτων Απαγωγής και Εξαφανισθέντων Προσώπων της Αιγύπτου.

Από όλες αυτές τις άτυχες γυναίκες μόνο 10 κατάφεραν να διαφύγουν και να γυρίσουν στις οικογένειές τους.

Όπως κατάθεσαν στην αστυνομία για τους δράστες και τις συνθήκες της βίαιης εξαφάνισής τους, οι απαγωγείς τους τις μετέφεραν συνεχώς σε ένα δίκτυο «ασφαλών σπιτιών», και αφού τις εξανάγκασαν να ασπαστούν το ισλάμ τις απείλησαν ότι αν δραπέτευαν θα κατηγορούντο για θρησκευτική αποστασία και θα τιμωρούνταν με θάνατο.

Οι κοινές αφηγήσεις των γυναικών κάνουν την Ένωση Θυμάτων να πιστεύει ότι υπάρχει μια οργανωμένη επιχείρηση φανατικών μουσουλμάνων για προσηλυτισμό χριστιανών στο Ισλάμ.

Η Ένωση Θυμάτων υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των απαγωγών έχει αυξηθεί κάθετα τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και την άνοδο των ισλαμιστών, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και μετά την ανατροπή των ισλαμιστών, καθώς η αστυνομία δεν δείχνει ενδιαφέρον να διαλευκάνει τις εξαφανίσεις.

Από την πλευρά του ο Ζαΐντ Φάμι, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κόρνελ της Νέας Υόρκης, πιστεύει ότι η έκθεση της αιγυπτιακής Ένωσης Θυμάτων είναι μύθευμα, υποστηρίζει ότι οι απαγωγές γυναικών στην Αίγυπτο γίνονται για την καταβολή λύτρων και εκτιμά ότι το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της κατάρρευσης του νόμου και τις τάξης στην χώρα μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σχετικά άρθρα