Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα Αμβόσιου: Χριστιανοί μου, κλείστε την απαράδεκτη ΕΡΤ

Παραλήρημα Αμβόσιου: Χριστιανοί μου, κλείστε την απαράδεκτη ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

“Ιερό πόλεμο” κατά της δημόσιας τηλεόρασης κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ο οποίος σε μακροσκελή του ανάρτηση καταλήγει με την προτροπή προς τους πιστούς: “Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη”.

Ο Μητροπολίτης εμφανίζεται εξοργισμένος επειδή σε εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, δεν του επέτρεψαν – όπως υποστηρίζει – να ολοκληρώσει τις σκέψεις του για το μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar που παίζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα. Μάλιστα, συνεχίζει ο Μητροπολίτης, «με περισσή αναίδεια» τον διέκοψαν γιατί «η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδια» των δημοσιογράφων ΕΡΤ.

“Εραστής του νέου μαύρου’

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση. Σε δική της ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει ότι φιλοξένησε όλες τις θέσεις για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, υπογραμμίζει ότι «με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα».

“Χριστιανοί μου κλείστε την ΕΡΤ”
Στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει:

Αγαπητοί μου,

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar», κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Παρετήρησα τα εξής, τα οποία και σας καταγγέλλω:

1. Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

2. Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

3. Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε; ». Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

4. Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

5. Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

6. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

7. Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

ΕΡΤ: “Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή”
Στην απαντητική της ανακοίνωση η δημόσια τηλεόραση τονίζει:

Με βαριές συκοφαντίες επέλεξε να επιτεθεί σήμερα εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανάρτηση – ανοικτή επιστολή μέσω της ιστοσελίδας του.

Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή.

ΥΓ: Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα.

Ας του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου:

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ορχείται, πάλιν Ιωάννου την κεφαλήν επί πίνακος σπουδάζει».

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.

Σχετικά άρθρα