Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικουμενικός Πατριάρχης: Φέρνω εις τον ελληνικό λαό ευλογία και αγάπη

Οικουμενικός Πατριάρχης: Φέρνω εις τον ελληνικό λαό ευλογία και αγάπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,

“Φέρνω εις τον ελληνικό λαό ευλογία, στοργή, αγάπη και το ενδιαφέρον μας» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που επισκέπτεται την Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες, συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα και την Ρώμη και την ιδιαίτερη σημασία των επαφών του με τον Πάπα της Ρώμης.

Ο κ. Βενιζέλος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη, αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό, όπως το χαρακτήρισε, οδοιπορικό του κ. Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα και στη Ρώμη, καθώς και στη συνάντησή του με τον Πάπα, υπογραμμίζοντας το οικουμενικό μήνυμα ειρήνης που εστάλη και την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την Ορθοδοξία και για το Γένος. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή την ιστορική προσφορά σας» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος με την ευκαιρία των πολύ πρόσφατων Ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη του ευχήθηκε για μια ακόμη φορά «εις πολλά έτη».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο έκανε λόγο για έναν «παλαιό και πολύτιμο φίλο» ενώ αναφέρθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας:«Στο πρόσωπό σας χαιρετίζω την έντιμον ελληνική κυβέρνηση και μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό εύχομαι επιτυχία στο έργο της. Στο έργο όλων σας, υπό την ηγεσία του κ. πρωθυπουργού και την πολύτιμη σύμπραξη τη δική σας. Φέρνω από την μητέρα Εκκλησία εις τον ελληνικό λαό ευλογία, στοργή, αγάπη και το ενδιαφέρον μας».

Σχετικά άρθρα