Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές,

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017  στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, ο τιμώμενος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Θετταλίας, κ. Άνθιμος (κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας), γεννήθηκε το 1934 στη Σαλμώνη της Ηλείας.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1964 και πρεσβύτερος το 1965.

Το 1974 εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και το 2004 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε: α) Φιλόλογος Καθηγητής Μ.Ε., β) Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αθηνών, γ) Γραμματεύς Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δ) Διευθυντής των εκδόσεων και του τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας και ε) Μέλος επί τριετία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Συνέγραψε και εξέδωσε πολλές μελέτες.

Ως μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως διακρίθηκε για το κοινωνικό του έργο, με τη δημιουργία σημαντικών ιδρυμάτων, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της οποίας τυγχάνει και Επίτιμος Διδάκτωρ.

Προεδρεύει του Χαρισείου Γηροκομείου, του Παπαφείου Ορφανοτροφείου και του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της I.Μ. Θεσσαλονίκης “Αγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς”.

Επί των ημερών του ιδρύθηκαν και λειτουργούν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης 19 ενοριακά συσσίτια για απόρους.

 

Σχετικά άρθρα