Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί εξαρθρώνουν τα δίκτυα κατασκόπων-ιμάμηδων του Ερντογάν

Οι Γερμανοί εξαρθρώνουν τα δίκτυα κατασκόπων-ιμάμηδων του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ισλάμ, Κατασκοπεία, Μουσουλμάνοι, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τουρκία, Τούρκοι,

Απέδωσε ο έλεγχος ασφαλείας για τον εντοπισμό ιμάμηδων που λειτουργούσαν και ως κατάσκοποι ή καταδότες του καθεστώτος Ερντογάν στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία της Γερμανίας.

Ύστερα από τον έλεγχο ασφαλείας που διέταξε για τους ιμάμηδες ο υπουργός Δικαιοσύνης του γερμανικού κρατιδίου, Τόμας Κουτσάτι, από τους 117 ιμάμηδες που κήρυτταν στις φυλακές, για τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων κρατούμενων, μόνο 25 απέμειναν.

Οι περισσότεροι προτίμησαν να παραιτηθούν παρά να υποβληθούν στον έλεγχο ασφαλείας.

Όπως αποδείχτηκε, όλοι αυτοί που έφυγαν είχαν σχέσεις με την DİTİB (Turkish-Islamic Union for Religious Affairs), δηλαδή την Τουρκική Ισλαμιστική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Η DİTİB είναι μία από τις μεγαλύτερες ισλαμικές θρησκευτικές οργανώσεις στη Γερμανία.

Ιδρύθηκε το 1984 ως παρακλάδι του Ιδρύματος Ντιγιανέτ της Τουρκίας, δηλαδή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων του τουρκικού κράτους.

Το 2016 η DİTİB χρηματοδοτούσε 900 τζαμιά στη Γερμανία.

Όλοι οι ιμάμηδες (ιεροκήρυκες) και ιεροδιδάσκαλοι της DİTİB στέλνονται στη Γερμανία από την Τουρκία.

Οι γερμανικές Αρχές σημείωσαν ότι οι περισσότεροι ιμάμηδες της DİTİB που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας και παραιτήθηκαν επέστρεψαν στην Τουρκία.

Οι γερμανικές Αρχές ασφαλείας δεν αντιμετωπίζουν πλέον τη DİTİB απλά ως ένα θρησκευτικό ίδρυμα αλλά και ως το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν μεταξύ των μουσουλμάνων της Γερμανίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το γερμανικό κρατίδιο Ρέινλαντ-Φαλζ ακολούθησε πιο αυστηρή γραμμή, δεν μπήκε καν στη διαδικασία του ελέγχου ασφαλείας και απαγόρευσε στους ιμάμηδες του DİTİB να κηρύττουν στις φυλακές.

Σχετικά άρθρα