Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη επέβαλλαν κεφαλικό φόρο 150 ευρώ στους Έλληνες μουσουλμάνους

Οι πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη επέβαλλαν κεφαλικό φόρο 150 ευρώ στους Έλληνες μουσουλμάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Μπαϊράμι - Γιορτή των Θυσιών, Τουρκία, Ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ,

Εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες για τη δράση των πρακτόρων της Τουρκίας στη Θράκη κάνει την Παρασκευή η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Σε άρθρο με τίτλο “Ξεπέρασαν κάθε όριο οι πράκτορες στη Θράκη” και υπότιτλο “Ζητούν δωρεές από τους Έλληνες μουσουλμάνους για φτωχούς Τούρκους, με… ταρίφα τα 150 ευρώ”, η εφημερίδα “Δημοκρατία” κάνει λόγο για σάλο στη Θράκη, όπου οι πράκτορες της Τουρκίας λειτουργούν σαν… ντελάληδες της Διεύθυνσης θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet).

Εν όψει του μπαϊραμιού, τον Σεπτέμβριο, καλούν τους Έλληνες μουσουλμάνους να κάνουν δωρεές, προκειμένου να αγοραστούν σφάγια για «τους ομόθρησκους αδερφούς που έχουν ανάγκη».

Η καμπάνια φέρει τον τίτλο «Δωρεά σφαγίου δι’ αντιπροσώπου» και ορίζει στα 150 ευρώ την ταρίφα.

Μεταξύ άλλων, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ (φωτογραφία), λειτουργώντας ως μεσάζοντας του Ιδρύματος Ντιγιανέτ, κοινοποίησε την πρόσκληση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους μουσουλμάνους της Θράκης να συνδράμουν στη «σημαντική για τους συνανθρώπους μας προσπάθεια».

«Μήπως θεωρεί ο κ. Σερίφ ότι δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι που έχουν ανάγκη στη Θράκη μας; Γιατί καλεί να δίνουν χρήματα για τους ομοθρήσκους στην Τουρκία; Και πολύ περισσότερο, μάλιστα, μέσω ενός φορέα όπως το Diyanet, για το οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σκάνδαλο… μεγατόνων με πανάκριβες Μερσεντές, που είχαν αγοραστεί για στελέχη της!» σχολιάζει πηγή της «Δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα