Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Εάν ο Αναστασιάδης συρθεί βιαίως στη Γενεύη θα τον περιμένει αποτυχία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Εάν ο Αναστασιάδης συρθεί βιαίως στη Γενεύη θα τον περιμένει αποτυχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στο εθνικό θέμα της Κύπρου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Δεν πιστεύω είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου “ότι είναι η ώρα για να αποφασίσει [η Τουρκία] αν θα φύγουν τα στρατεύματα της από την Κύπρο ή εκείνα τα δικαιώματα που πήρε από την Ζυρίχη θα τα απεμπολήσει”.

Ο Μακαριότατος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, “θα επιμείνει να ξεκαθαρίσει κάπως η θέση της Τουρκίας και έπειτα να πει ότι είναι έτοιμος να πάμε στην Γενεύη”.

“Αν συρθεί βιαίως στην Γενεύη, η αποτυχία θα είναι εκεί”, εκτίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ γνωρίζει καλά το Κυπριακό, ξέρει καλά και την δουλειά του και είναι έτοιμος να συμβάλει και να ενθαρρύνει τους δύο συνομιλητές.

“Να τους επιβάλει, δεν νομίζω ότι θα ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο. Η θέση μου πάντοτε ήτο ότι δεν είναι εύκολο να φθάσουμε στην λύση. Γιατί η Τουρκία θέλει να πάντα και ποτέ δεν πίστεψα ότι με τις συνομιλίες τις υπάρχουσες θα φτάσουμε σε λύση”, ανέφερε.

“Εξ όσω γνωρίζω ο Πρόεδρος θα είναι πολύ προσεκτικός στο θέμα αυτό, γιατί αν αδιαφορήσει ή αν κάνει εκπτώσεις, πιστεύω ότι δεν περνούν αυτά από το λαό. Γιατί φθάνουμε στον ίδιο παρανομαστή και πάλι δεν βλέπω λύση”, ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι “ως άνθρωπος συνυπεύθυνος [ο Πρόεδρος] δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει να κάνει κάτι που εν γνώση του αύριο θα καταρρεύσει γιατί αν υπάρξει πρόχειρη λύση και αυτή καταρρεύσει, η ζημιά θα είναι μεγάλη και δεν θα έχει επιστροφή”.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την θέση πως ο λαός δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο, γιατί ξέρει ότι δεν θα μπορεί να παραμείνει στην γη των πατέρων του και θα αναγκαστεί να φύγει.

Πρόσθεσε ακόμη πως “τόσο το μορφωτικό επίπεδο του λαού μας, όσο και το διανοητικό επίπεδο είναι πολύ ψηλό και γνωρίζει πολύ καλά το εθνικό μας θέμα και δεν πρόκειται να περάσει λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα εξυπηρετήσει τον κυπριακό λαό στην ολότητα του και Έλληνες και Τούρκους”.

Σχετικά άρθρα