Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατά Ερντογάν: Στόχος η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρου του νησιού

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατά Ερντογάν: Στόχος η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρου του νησιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάσχα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στην εγκύκλιο του για το Άγιο Πάσχα, η οποία αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της μεγαλονήσου, τόνισε ότι «ο Ελληνισμός σήμερα βάλλεται από παντού, χωρίς, δυστυχώς, να διαθέτει αξιόπιστους συμμάχους».

Γι’ αυτό, σημείωσε, «η εθνική αφύπνιση, η οποία οδηγεί σε εθνική αυτογνωσία και ενότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε ως Κυπριακός Ελληνισμός».

Οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος, την αναξιοπιστία της Τουρκίας και κατέστησαν φανερό σ’ όλους τον τελικό και μόνιμο στόχο της που είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

«Παρά τις τόσες υποχωρήσεις μας, με σκοπό να επιτευχθεί μια υποφερτή λύση του προβλήματός μας, η Τουρκία συνεχώς προβάλλει νέες απαράδεκτες αξιώσεις τόσο για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες εγκατέλειψε χωρίς λόγο, όσο και για το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης», πρόσθεσε.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου εξέφρασε την ευχή, του χρόνου το Άγιο Πάσχα να εορταστεί σε συνθήκες ελευθερίας σε όλες τις εκκλησίες και τα βουβά, για 43 χρόνια, καμπαναριά της Κύπρου να διαλαλήσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι «Ανέστη Χριστός και διεσκορπίσθησαν οι εχθροί Αυτού».

Σχετικά άρθρα