Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαθιά συγκινημένος ο Αμανατίδης παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο

Βαθιά συγκινημένος ο Αμανατίδης παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Φως, Ανάσταση, Γιάννης Αμανατίδης, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάσχα, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Την ευχή «το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παραλαμβάνω από τα χέρια του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ το Άγιο Φως, έχοντας παρακολουθήσει, ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης με την ελληνική αντιπροσωπεία, στον Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός -παγκοσμίου συμβόλου της Ορθοδοξίας- και έχοντας βιώσει μαζί με πολλούς άλλους πιστούς αυτές τις μοναδικές στιγμές» δήλωσε ο κ. Αμανατίδης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, η ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί πάντοτε αρωγός, στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από το χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο πνευματικός του ρόλος.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι «ελάχιστη προσφορά ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής» αποτελούν η βοήθεια στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου αλλά και η συνδρομή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρηση των ιερών προσκυνημάτων.

«Είμαι βέβαιος, ότι αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με “άλλοθι” τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο» πρόσθεσε, ευχόμενος «Χριστός Ανέστη» σε όλους.

Σχετικά άρθρα