Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η κρίση θα περάσει – Οι αγώνες θα φέρουν αυτόν τον καρπό”

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η κρίση θα περάσει – Οι αγώνες θα φέρουν αυτόν τον καρπό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Οικονομική Κρίση, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πνευματική», τόνισε το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το βήμα εκδήλωσης των Ιδρυμάτων της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «η Αγία Φιλοθέη» για να τιμηθεί το δημόσιο σχολείο.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «η κρίση θα περάσει. Οι αγώνες που γίνονται θα φέρουν αυτόν τον καρπό.

»Ο κίνδυνος, όμως, για την Ελλάδα είναι η παρακμή. Έχουμε παρακμάσει. Και εκεί πρέπει να γίνει η κριτική μας και η προσπάθεια για να ξεφύγουμε από την παρακμή μας».

Σε αυτό το σημείο του λόγου του, απηύθυνε έκκληση προς όλους «να προβληματιστούν και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο, ώστε να πάμε πιο πέρα».

Αναφορικά με τα προβλήματα της εποχής, υπογράμμισε ότι προσπαθούμε να βρούμε ποιος φταίει και προέτρεψε «ας στρέψουμε το ερώτημα και προς τον εαυτό μας, αν φταίμε οι ίδιοι, κατά πόσο έχουμε συντελέσει σε αυτήν την κατάσταση και τι καλούμαστε να κάνουμε».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκτίμησε ότι η εκδήλωση των δύο ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τα εμβόλια τα οποία μας προσφέρουν αντισώματα, για να προστατευτούμε από τις ιώσεις, με την επισήμανση πως «αυτή η εκδήλωση είναι μια προτροπή να κάνουν όλοι ένα άλλο εμβόλιο, ώστε να βρουν τα αντισώματα που χρειαζόμαστε αυτόν τον καιρό και να βοηθήσουμε να ανατραπούν τα πράγματα», δηλ. να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Επιπλέον, έκανε λόγο για τον ενθουσιασμό των παιδιών, αλλά και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να μην εμποδίσουν αυτόν τον ενθουσιασμό, διότι εκεί κρύβονται η ελπίδα και η αισιοδοξία του αύριο και να δείξουν στα παιδιά τον σωστό δρόμο.

Σχετικά άρθρα