Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Δεν θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέσα στο 2017

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Δεν θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέσα στο 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Aρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος για τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού εντός του 2017.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με χθεσινοβραδινή τρίωρη ενημέρωση των μελών της Ιεράς Συνόδου από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο Πρόεδρος ανέγνωσε στα μέλη της Συνόδου την επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με την οποία καθιστά σαφές ότι στη διάσκεψη της Γενεύης θα παρίσταται και με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επέκρινε τον κ. Αναστασιάδη για τη χθεσινή του δήλωση ότι η Διάσκεψη της Γενεύης λέγοντας ότι «δεν ήταν ανάγκη να πει ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής, θα μπορούσε να είχε πει πως θα είναι πολυμερής».

Ερωτηθείς για τις προσωπικές του εκτιμήσεις ως προς τις προοπτικές λύσης, ο αρχιεπίσκοπος διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στη Γενεύη ή εντός του 2017, λόγω των τουρκικών μαξιμαλιστικών θέσεων.

«Όμως εύχομαι να διαψευσθώ, για το καλό της Κύπρου», προσέθεσε.

Κατά την τρίωρη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης αντιμετώπισε ερωτήσεις από μερικούς αρχιερείς που επιεικώς θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως εχθρικές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση των μελών της Ιεράς Συνόδου και απάντησε σε «εύστοχες ερωτήσεις».

Σχετικά άρθρα