Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Καθολικοί Επίσκοποι αναγνώρισαν τον Ιησού Χριστό ως Βασιλιά της Πολωνίας

Οι Καθολικοί Επίσκοποι αναγνώρισαν τον Ιησού Χριστό ως Βασιλιά της Πολωνίας

Σε μια τελετή στον Καθολικό Ναό του Θείου Ελέους στην Κρακοβία της Πολωνίας, πριν από δυο εβδομάδες, οι Καθολικοί Επίσκοποι της Πολωνίας με την παρουσία του Προέδρου Αντρέι Ντούντα και πολλών καθολικών προσκυνητών, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, αναγνώρισαν επίσημα τον Ιησού Χριστό ως Βασιλιά της Πολωνίας και Τον κάλεσαν να καθοδηγήσει το έθνος τους, το λαό τους και τους πολιτικούς τους ηγέτες.

«Αθάνατε Βασιλέα των Αιώνων Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας και Σωτήρα μας», δήλωσαν κατά την τελετή, «σκύβοντας τα κεφάλια μας ενώπιόν Σου, Βασιλέα του Σύμπαντος, αναγνωρίζουμε την κυριαρχία Σου πάνω από την Πολωνία, σε εκείνους που ζουν στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Επιθυμώντας να προσκυνήσουμε το μεγαλείο της δύναμής Σου και της δόξας Σου, με μεγάλη πίστη και αγάπη, θα φωνάξουμε: κυβέρνησέ μας, Χριστέ!»

Όπως αναφέρθηκε από τον π. Paul McDonald στο Rorate Caeli και στο Radio Maryja, η ενθρόνιση ή η αναγνώριση του Χριστού ως Βασιλιά της Πολωνίας «έγινε με την επίσημη παρουσία του προέδρου της Πολωνίας» στις 19 Νοεμβρίου και επαναλήφθηκε σε πολλούς πολωνικούς καθεδρικούς ναούς και ενορίες την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

«Η κοινωνική βασιλεία του Κυρίου μας στηρίζεται απολύτως στην αναγκαιότητα και στις δογματικές αλήθειες για τον Χριστό», είπε ο π. McDonald.

«Δεν είναι απλώς ένα στοιχείο ιδιωτικής αποκάλυψης. Ο άγιος Γρηγόριος ο Μέγας (Πάπας 540 – 604 μ.Χ) είπε ότι υπήρξαν αιρετικοί, οι οποίοι αρνιόντουσαν ότι ο Χριστός είναι ο Βασιλιάς και πάνω από όλα».

Σχετικά άρθρα