Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατριάρχης Μόσχας: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι ιερός πόλεμος

Πατριάρχης Μόσχας: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι ιερός πόλεμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Κάλεσμα προς όλα τα έθνη να ενωθούν στο πόλεμο ενάντια στους διαβολικούς τζιχαντιστές, απηύθυνε ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε αυτές τις αναφορές κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συναντήθηκε με τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι.

“Ο σημερινός πόλεμος στην τρομοκρατία πρέπει να είναι μια κοινή προσπάθεια. Δεν είναι μάχη μόνο της Ρωσίας. Είναι όλων των χωρών, πρέπει να ενωθούμε για να νικήσουμε το κακό. Και αυτόν τον πόλεμο τον αποκαλώ ιερό”, είπε ο Κύριλλος.

Στη συνάντησή του με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο, ο Πατριάρχης Μόσχας συζήτησε τις παγκόσμιες προκλήσεις και υπογράμμισε ότι η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Εκκλησία της Αγγλίας πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ειρήνη.

Συνεχάρη και τη βασίλισσα για τα 90α της γενέθλια, που γιόρτασε νωρίτερα φέτος.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κύριλλου στο Ηνωμένο Βασίλειο ως προκαθήμενος της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε κήρυγμά του στη ρωσική Εκκλησία στο Λονδίνο, όπου είχαν σπεύσει εκατοντάδες πιστοί να τον ακούσουν, ο Κύριλλος είπε:

“Η Εκκλησία είναι μια κοινωνία ανοιχτή σε όλους, εξαλείφει τις ανθρώπινες αντιπαραθέσεις. Ο πλούσιος στέκεται δίπλα στον φτωχό, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι με τους κοινούς ανθρώπους. Η Εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο και στις διεθνείς σχέσεις. Μέσω της πίστης, μέσω της Εκκλησίας, η ψυχή ενός έθνους εκδηλώνεται”.

Σχετικά άρθρα