Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιεροκήρυκας που θέλει να αποκεφαλίσει ομοφυλόφιλους θα δώσει διαλέξεις στη Βρετανία

Ιεροκήρυκας που θέλει να αποκεφαλίσει ομοφυλόφιλους θα δώσει διαλέξεις στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Ισλάμ, Λονδίνο, Μουσουλμάνοι, Ομοφυλόφιλοι, Σιίτες,

Η Βρετανία θα επιτρέψει, στον ακραίο και εχθρό των ομοφυλοφίλων, μουσουλμάνο σιίτη ιεροκήρυκα Χάμζα Σονταγκάρ (Hamza Sodagar) να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να δώσει μια σειρά από ομιλίες.

Την ίδια ώρα υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να του ανακληθεί η βίζα.

Ο Σονταγκάρ έχει προγραμματισμένες μια σειρά από ομιλίες – κηρύγματα στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι πριν έξι χρόνια κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο κήρυττε τον αποκεφαλισμό των ομοφυλόφιλων.

Οι ομιλίες του Σονταγκάρ έχουν την υποστήριξη της Ισλαμικής Αποστολής Αχλουλμπαγιάτ, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2003 για τη θρησκευτική εκπαίδευση των μουσουλμάνων στη Βρετανία. Είναι σιιτική οργάνωση και έχει την υποστήριξη του Ιράν.

Η Αχλουλμπαγιάτ υπερασπίστηκε την απόφασή της να φέρει στο Λονδίνο τον Σονταγκάρ για ομιλίες, λέγοντας ότι το κάνει επειδή “η ατυχής άνοδος του ακροδεξιού εξτρεμισμού έχει οδηγήσει σε μια κακόβουλη εκστρατεία παρερμηνείας των θέσεων του Ισλάμ και ταπείνωσης των μουσουλμάνων”.

Το Χομ Όφις, το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο για θέματα μετανάστευσης, ασφαλείας και δημόσιας τάξης, δέχεται μεγάλη κριτική για την άδεια στον σιίτη μουσουλμάνο ιεροκήρυκα να δώσει ομιλίες στο Λονδίνο.

Οι επικριτές υπενθυμίζουν ότι το Χομ Όφις χρειάστηκε οκτώ χρόνια και 15 δικαστήρια, που κόστισαν 31 εκ. λίρες στους Βρετανούς, για να απελάσει τον ιεροκήρυκα Αμπού Χάμζα, που τελικά εκδόθηκε στις ΗΠΑ κατηγορούμενος ως τρομοκράτης στις 5 Οκτωβρίου 2012, ενώ ένας άλλος εξτρεμιστής ιμάμης, ο Αμπού Κατάντα, “ένας πραγματικά επικίνδυνος άνθρωπος” που εμπλέκεται με την Αλ Κάιντα, χρειάστηκαν 8 χρόνια για να εκδοθεί στην Ιορδανία τελικά τον Ιούλιο του 2013.

Σχετικά άρθρα