Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος σε Βούτση: Ανιστόρητος ο Φίλης

Ιερώνυμος σε Βούτση: Ανιστόρητος ο Φίλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη δική του απάντηση – στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές – δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό “αναρωτήθηκε” για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «που ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; που ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Έτσι, λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση με επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μέσα από τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν.

H επιστολή:

epistoli

Σχετικά άρθρα