Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατριάρχης Αντιόχειας: “Μεγαλύτερη αξία έχει ένα βαρέλι πετρέλαιο από έναν άνθρωπο”

Πατριάρχης Αντιόχειας: “Μεγαλύτερη αξία έχει ένα βαρέλι πετρέλαιο από έναν άνθρωπο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Κύπρος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, Συρία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, εξέφρασε ο Ελληνορθόδοξος (Ρωμηός) Πατριάρχης Αντιόχειας, Ιωάννης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο.

«Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο» δήλωσε ο Πατριάρχης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Τα δεινά του πολέμου, ανέφερε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι -μουσουλμάνοι και χριστιανοί- και επισήμανε ότι παρά τις δύσκολες μέρες, οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιόχειας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης βρέθηκε στην Κυριακάτικη λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει».

«Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγετε μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο Ιωάννης Ι΄ Γιαζίγκι είναι ο εκατοστός εβδομηκοστός πρώτος Πατριάρχης Αντιοχείας, ο τρίτος κατά σειράν Πρεσβείων των Ορθοδόξων Πατριαρχών, αμέσως μετά τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας. (Πλήρης τίτλος: Πατριάρχης τῆς Μεγάλης Θεουπόλεως Ἀντιοχείας, Συρίας, Ἀραβίας, Κιλικίας, Ἰβηρίας τε καί Μεσοποταμίας καί πάσης Ἀνατολῆς).

Σχετικά άρθρα